20 april, 2006

Thomas takker for seg

Tennis har ikke den samme statusen i Sverige som i Borg, Edberg og Wilander sine dager, men noen ganger glimter svenskene til med knallgode tennisartikler.

Siste eksempel er Svenska Dagbladets intervju med Thomas Enqvist, som legger opp. 32-åringen har hatt mange skader i karrieren, og nå sier kroppen stopp. Han oppsummerer årene på ATP-touren slik:

– Om någon 1991 sagt att jag skulle uppnå det jag sen gjorde hade jag tyckt att det skulle vara mer än bra men nu, eh, ja, det känns som om jag har en del ogjort. Men så känner nog alla spelare, säkert även Sampras som har 14 Grand Slam-titlar men nog menar att han borde vunnit också den eller den finalen.


Smart og sympatisk type. Enqvist slutter karrieren med 19 titler og bare 7 finaletap, som vitner om sterk psyke. Les forresten min artikkel om Enqvist sin råe forehand.

De beste svenskene begynner å bli gamle. Magnus Norman har lagt opp, Thomas Johansson er over 30, og Jonas Björkman er enda eldre. Andreas Vinciguerra skulle ta over, men han ble det aldri noe av. Enqvist er usikker på veien videre. Svenska Dagbladet lanserer ham som framtidig Davis Cup-trener.

Ingen kommentarer: