29 mai, 2006

Rekord. Hipp hurra!

Tennis på tv:
Rafael Nadal - Robin Söderling 6-2, 7-5, 6-1
1.runde, French Open


Denne saken handler om French Open54 grusseire på rad er en imponerende rekord. Nadal satte den mens tidligere rekordholder Guillermo Vilas kikket på fra første rad.

Men jeg vet ikke helt. Samme hvor ofte jeg ser Nadal, klarer jeg ikke å bli glad i ham. Gutten selv er sympatisk, men spillestilen hans er som å dra gaffel over tavla. Nadal holder seg tre meter bak grunnlinjen, hvorfra han fyrer av sine overskrudde bomber. Han er verdens beste til å forsvare seg, og forlenger ballvekslingene så mye at motstanderne til slutt gjør feil.

Hadde kampen mot Söderling vært spilt på noe annet enn grus, ville spanjolen vært i store problemer. Han var fullstendig passiv i de to første settene (det første fikk Nadal pga av navnet fra en nervøs svenske). Søderling styrte som han ville med forehanden, og Nadal fisket tilbake sine vanlige overskrudde lomper fra alle kanter av banen.

Nadals backhand er hans svakeste punkt. Han slår den helt inntil kroppen (og med rompa ut i den slaget går), og hadde en del feilslag mot Söderling. Totalt for kampen ble det 30 upressede feil fra Nadal (Federer hadde 49 i sin førsterundekamp, som varte litt lenger). Men seier ble det, og vi får nok se mye til Nadal framover. De som klarer å holde seg våkne, altså.

Både Federer og Nadal har nå vært i aksjon i Paris. Ingen av dem skremte konkurrentene.

Ingen kommentarer: