28 mars, 2007

Reprise

Denne saken handler om herretennisHoly crap! Guillermo Canas slo Roger Federer igjen på amerikansk hardcourt, bare to uker etter sjokket i Indian Wells.

7-6, 2-6, 7-6 ble resultatet denne gang, og det må svi for Federer: Det er ikke mer enn to måneder siden han så helt uovervinnelig ut. Amerikansk hardcourt har vært hans kanskje beste underlag de siste årene, med unntak av gras. Federer har vunnet mange jevne kamper de siste årene, og jeg kan ikke huske sist gang han tapte to tie-break i en kamp.

Spillerne går inn i grussesongen nå. Selv om Federer ikke vant noen grusturneringer i fjor, kom han til finalen i alle han spilt (tap mot Nadal i alle). Han har med andre ord mange rankingpoeng å tape også i ukene framover. Trøsten får være at det har Nadal også, men Nadal viser stigende form, og blir The Man å slå på grusen i år også. Den overlegne seieren mot stjerneskuddet Del Potro (6-0, 6-4) i går viser at Nadal nærmer seg toppformen.

Grus betyr lange kamper og lange ballvekslinger. Det er en konsentrasjonstest større enn noen andre underlag byr på, og hvis Federer går til grusen med tvil og synkende selvtillit, kan det bli noen tunge måneder for sveitseren. De andre spillerne har utvilsomt studert Canas sine kamper. I nattens kamp slo Federer utrolige 51 upressede feil. De andre får prøve på det samme på grusen: Hold ballen i spill (fortrinnsvis mot Federers sårbare backhand) og sats på at Federer mister tålmodigheten.

Hvis Federer er lur, drar han rett fra USA til Europa og finner seg en liten grusturnering fortest mulig. Han trenger å spille kamper. Han har bare spilt Australia, en enkel turnering i Dubai og fire kamper på amerikansk jord. Federer trenger å slå mange baller for å finne grusformen før French Open.

Ingen kommentarer: